Hirudoterapie (terapia cu lipitori)

Hirudoterapia sau terapia cu lipitori este o metoda de tratament naturist dintre cele mai vechi. Tratamentul nu dă nici un fel de complicaţii, dacă sunt respectate regulile de aplicare şi recomandările medicului sau terapeutului. Fiecărei afecţiuni îi corespund anumite puncte de aplicare a lipitorilor şi anumite reguli de respectat. Deaceea, nu este recomandată aplicarea  lipitorilor fără consultarea unui medic şi de către persoane ce nu au o pregătire specială şi cunostinţe în domeniul medical.

Efectul hirudoterapiei - este multilateral şi complex, având acţiune în plan reflector, mecanic, biologic şi cuantic. Aceasta permite  folosirea lipitorilor la o gamă largă de boli, unele dintre care cedează cu greu sau deloc tratamentului medical clasic.

Lipitorile sunt de unică folosinţă (se folosesc ca o seringă de unică folosinţă, o singură dată), după care sunt predate ca şi deşeu medical.  După ce sug sânge din zona corpului unde au fost aplicate, lipitorile cad singure. Efectele hirudoterapiei sunt resimţite atât local cât şi  general. Chiar daca terapeutul aplică lipitorile, de exemplu, pe picioare, pentru tratarea varicelor, efectul se resimte şi în întreg organismul, după o perioadă de o lună, două. Ca efect imediat asupra organelor suferinde: se opresc spasmele vasculare, se imbunătăţeşte alimentarea ţesuturilor, se calmează durerile, se îmbunătăţeşte metabolismul şi altele. Astfel, impactul lipitorii asupra organismului pacientului implică o diversitate majoră de efecte curative în comparaţie cu orice altă medicaţie.

Cursul de tratament şi numărul de şedinţe se indică strict individual, în dependenţă de starea pacientului, caracterului decurgerii bolii, de capacitatea de adaptare a organismului la terapia cu lipitori. De regulă, un curs durează de la două la  şase săptămâni şi şedinţele - o dată, de două sau de trei ori pe săptămână.


Distribuie pe: