Ce este Hirudoterapia

Pe vremea când descoperirile medicinii moderne nu erau atât de avansate, oamenii găseau în natură aproape tot ce le trebuia pentru a se însănătoşi. Remediile naturiste s-au păstrat peste ani, iar eficienţa lor terapeutică a făcut ca şi astăzi să fie promovate ca panaceu. Astfel de remediu il constituie si lipitorile care in ultimul timp sunt tot mai cautate.


terapie cu lipitori hirudoterapie Brasov medicina alternativa Brasov 0724446500 tratament lipitori 297x300Folosite încă din Antichitate, rolul lipitorilor în menţinerea sănătăţii omului a făcut ca acestea să fie recunoscute drept „medicamente vii” şi să capteze atât interesul specialiştilor în hirudoterapie din Occident, dar şi al medicilor umani şi veterinari. Spre deosebire de alte ţări unde lipitorile se vând în farmacii, în România, hirudoterapia este la început, însă rezultatele obţinute prin astfel de tratamente cu siguranţă vor determina o dezvoltare de amploare a acestui gen de tratament.

În saliva lipitorii se găsesc 300 de substanţe biologice active, ce asigură efecte curative. Pe lângă hirudină se mai găsesc încă 30 de substanţe active ce nu pot fi reproduse pe cale artificială. Lipitorile au acţiune reflexogenă, mecanică, biologică şi cuantică. Sunt eficiente în mai multe afecţiuni ale sistemului cardiovascular şi gastrointestinal, în boli reumatice şi metabolice, în dereglări neurologice, ORL, ginecologie, urologie şi altele. Conform unor rezultate obţinute în urma tratamentului cu lipitori s-a  constatat că vindecă rănile purulente, grăbesc tratarea cicatricelor, micşorează durata reabilitării în caz de hepatită virală şi alungă paralizia vertebrală.

Hirudoterapia este metoda de tratament a diferitor afectiuni prin aplicarea pe anumite zone ale corpului uman a lipitorilor hirudomedicinalis. 

Hirudoterapia are o eficienţă deosebită în:

 ♦   reducerea proceselor inflamatorii din rinichi, ficat şi vezică biliară aplicare tratamente lipitori

 ♦   afecţiuni precum endometritele, inflamarea ovarelor şi modificările degenerative ale acestora

 ♦   mastităşi sterilitate

 ♦   procesele inflamatoare ale sistemului circulator

 ♦   tratarea glaucomului, a traumelor oculare

 ♦   afecţiuni ale sistemului nervos

 ♦   problemele sistemului respirator

 ♦   bolile de piele

 ♦   obezitate

 ♦   afecţiuni stomatologice

In atentia pacientilor!

Daca sunteti dispus sa apelati la metoda de tratament cu lipitori (hirudoterapie) este bine ca, inainte de a face o programare la cabinetul terapeutic, sa va informati cat de cat din sursele existente despre aceasta terapie.

In ziua cand sunteti programat pentru sedinta de hirudoterapie este recomandat sa evitati:
1. Consumul de cafea, tigari si alcool;
2. Intrebuintarea in scopuri igienice a sapunului, gelului cu miros puternic;
3. Parfumul, deodorantele si cremele;
4. Cearta si neintelegerile serioase cu cei din jur.

Rezervati-va timp suficient pentru sedinta de hirudoterapie! De preferat, ziua respectiva sa fie cat mai putin aglomerata in activitati.

Cand va programati pentru sedinta, solicitati o consultatie a medicului. Este foarte bine sa prezentati medicului niste rezultate recente ale analizei hematologice (hematocritul HCT, hemoglobina HGB, eritrocite, trombocite, leucocite, VSH, etc.), alte analize. Cu cat este mai ampla consultatia cu atat sunt mai clare, pentru terapeut – schema de tratament necesara de aplicat iar pentru pacient – rezultatele la care se poate astepta, durata si ritmicitatea terapiei cu lipitori.

Nimic in lumea asta nu este intamplator! Daca ati ajuns sa cititi aceste randuri inseamna ca Divinitatea v-a indrumat in aceasta directie. Fiti perseverent si consecvent in cautarea metodei de tratament ce vi se potriveste!
Lipitorile sunt fiinte vii lasate de Dumnezeu pe fata pamantului cu un scop nobil: sa faca doar bine, atat oamenilor cat si mediului!

Mergeti la cabinet cu incredere si cu credinta in Dumnezeu!
Doamne ajuta!

Distribuie pe: