Varicele – tratate cu lipitori

Sensul unic de circulaţie al sângelui venos este de jos în sus şi de la suprafaţă spre profunzime, adică dinspre sistemul venos superficial spre cel profund. Aceasta se poate realiza graţie valvelor unidirectionale care se găsesc în interiorul venelor profunde, a celor superficiale şi a comunicantelor dintre ele.
În In momentul în care aceste valve devin incompetente, sângele cu presiunea mai ridicată din sistemul venos profund, pătrunde în sistemul venos superficialdeterminând staza şi dilatarea venelor superficiale.

Valvele unidirectionale pot deveni incompetente fie prin deteriorarea calităţii lor, în cadrul unor procese degenerative, fie prin forţarea lor de către o coloană de sânge cu presiuni mult prea mari. Varicele sunt reprezentate tocmai de aceste vene dilatate, aparţinând sistemului venos superficial.

Substantele anticoagulante ale lipitorii dizolva cheagurile si fluidifica sangele.

Scade presiunea in vase (lipitoarea suge sangele ce stagneaza in zona). Datorita enzimelor din saliva lipitorilor durerea si edemul se diminueaza , dispare senzatia de picioare grele, previne instalarea insuficientei venoase si a tromboflebitei.

Datorita imbunatatirii microcirculatiei, peretele venos se fortifica.

Substantele antiinflamatoare din saliva lipitorii previn dezvoltarea proceselor inflamatorii locale.
Distribuie pe: