Sursa:http://www.netmedic.ro/terapii-complementare/hirudoterapia  

In ce afectiuni se foloseste
 
Hirudoterapia, hirudoreflexoterapia (tratamentul cu ajutorul lipitorilor prin folosirea unor puncte reflexogene) este un mijloc terapeutic incercat de foarte multe secole in practica medicilor de orice specialitate. Daca stramosii nostri foloseau lipitorile (hirudo medicinalis) numai pentru normalizarea presiunii singelui, in cazul comotiilor cerebrale, al traumelor, pentru inlaturarea deochiului, a blestemelor, pentru calmarea acceselor de isterie, in zilele noastre spectrul afectiunilor care sint tratate prin hirudoterapie a fost marit considerabil. Iata numai o lista scurta a afectiunilor in cazul carora este indicata hirudoterapia: hipertensiune arteriala, cerebroscleroza, arterioscleroza, stenocardie, cardioscleroza postinfarct, tromboflebite, varice, hemoroizi, afectiuni ginecologice, afectiuni ale pielii, migrena, infertilitate, afectiuni oculare, prostata, parodontoza, nefrite, otite si altele. Adesea, chiar si in cele mai complicate cazuri, atunci cind bolnavul nu mai poate evita interventia chirurgicala, hirudoterapia poate invinge boala (varice, hemoroizi, tromboflebita). 

In saliva lipitorilor exista 30 de substante active biologic
Cercetarile stiintifice din acest moment confirma actiunea terapeutica a hirudinului (substanta care se gaseste in saliva lipitorilor) asupra organismului


Demi Moore tratamente cu lipitori varice hirudoterapie tratarea hemoroizi BrasovDemi Moore a dezvaluit secretul tineretii sale intr-o conferinta massmedia organizata pentru promovarea noului sau film.Aceasta spune ca lipitorile si alimentatia echilibrata o ajuta sa se mentina tanara si in forma. Iar noi putem vedea asta pentru ca... arata mult mai tanara decat alte femei la aceeasi varsta de 45 de ani.


blog1De aproximativ 4000 de ani lipitorile au fost un remediu familiar si foarte laudat de conducatorii imperiului Roman si din Grecia antica.

In secolul -IX- lipitorile au atins culmea recunoasterii- ...Epoca de Aur . Ele devenind foarte apreciate, erau indicate pentru aproape orice problema de sanatate de la dureri de cap pana la hemoroizi.


Distribuie pe: